BAHAN-BAHAN
20 ekor udang saiz sederhana
2 sudu besar rimbun @ 30 gram tepung naik sendiri
5 sudu besar rimbun @ 50 gram tepung serbaguna adabi
1 biji putih telur
Air secukupnya
Minyak utk gorengan tenggelam
Cara
1. Udang dibersihkan.buang kulit.ekor jgn buang.belah blkg utk buang salur hitamnya.
2. Campurkan semua bahan kecuali air ditambah sedikit demi sedikit sehingga menjadi adunan seperti cekodok(lembik sedikit).
3. Goreng dlm gorengan tenggelam sehingga garing & angkat.
4. Hidangkan bersama sos serbuk cheese.
SELAMAT MENCUBA
20 ekor udang saiz sederhana
2 sudu besar rimbun @ 30 gram tepung naik sendiri
5 sudu besar rimbun @ 50 gram tepung serbaguna adabi
1 biji putih telur
Air secukupnya
Minyak utk gorengan tenggelam
Cara
1. Udang dibersihkan.buang kulit.ekor jgn buang.belah blkg utk buang salur hitamnya.
2. Campurkan semua bahan kecuali air ditambah sedikit demi sedikit sehingga menjadi adunan seperti cekodok(lembik sedikit).
3. Goreng dlm gorengan tenggelam sehingga garing & angkat.
4. Hidangkan bersama sos serbuk cheese.
Minyak utk gorengan tenggelam
Cara
1. Udang dibersihkan.buang kulit.ekor jgn buang.belah blkg utk buang salur hitamnya.
2. Campurkan semua bahan kecuali air ditambah sedikit demi sedikit sehingga menjadi adunan seperti cekodok(lembik sedikit).
3. Goreng dlm gorengan tenggelam sehingga garing & angkat.
4. Hidangkan bersama sos serbuk cheese.
SELAMAT MENCUBA
No comments:
Post a Comment