Saturday, August 16, 2014

BISKUT FLORENTINE/CRUNCHY CARAMEL ALMOND COOKIES


Bahan-bahan

200g tepung florenta
300g badam keping
100g kuaci hijau
100g biji bunga matahari
10g bijan hitam

Cara
1. Satukan semua bahan. Gaul rata sehingga semua bahan bersalut sempurna.
2. Sediakan loyang 8 x 11 inci. Alas loyang dgn baking paper.
3. Bahagikan adunan kepada 3 bahagian.
3. Tuang 1 bahagian adunan  dalam loyang & ratakan sehingga nipis.
4. Bakar dalam oven selama 10 minit dengan suhu 150 C.
5. Potong kepada kepingan ikut suka sejurus dikeluarkan daripada oven.
6. Keluarkan biskut daripada loyang. Sejukkan sebentar. Simpan dalan bekas kedap udara.
                                                       Tepung Florenta/Florentina/Florentine

                                                                          Badam keping

                                                                       Kuaci hijau

                                                                 Biji Bunga Matahari

                                                                  Gaul dengan sempurna

                                                                               Tekan

                                                         Potong sejurus keluar daripada oven

                                                                           Siap

Selamat Mencuba

No comments:

Post a Comment