Bahan A
90gm mentega
40gm shortening
45gm gula icing
90gm mentega
40gm shortening
45gm gula icing
1/2 biji kuning telur
1/2 sudu makan esen vanila
35gm cream cheese
Bahan B
200gm tepung biskut
40gm tepung jagung
Bahan C
1/2 botol coklat Cadbury(100 keping)
Bahan D
1 biji putih telur
Cara membuatnya :
1. Pukul Bahan A hingga sebati selama 4 minit
2. Masukkan Bahan B. Gaul rata
3. Rehatkan selama 15 minit di dalam peti sejuk
4. Potong mengikut saiz coklat Cadbury dan susun coklat di atasnya
5. Bakar selama 15 minit dgn suhu 150 celcius. Guna api atas bawah.(@ kesesuaian oven masing.
6. Keluarkan biskut drp oven. Sapu putih telur di atasnya & letakkan coklat cadbury. Bakar selama 5 minitdengan suhu 40 celsius api bawah.
* saya guna separuh adunan utk cuba2an bimbang x jadi. Resepi sebenar blh rujuk http:// erynabizkitz.blogspot.com/ 2011/12/ biskut-cheese-cadbury.html atau http:// zachoes.blogspot.com/2012/ 08/ resepi-biskut-cheese-cadbur y.html
1/2 sudu makan esen vanila
35gm cream cheese
Bahan B
200gm tepung biskut
40gm tepung jagung
Bahan C
1/2 botol coklat Cadbury(100 keping)
Bahan D
1 biji putih telur
Cara membuatnya :
1. Pukul Bahan A hingga sebati selama 4 minit
2. Masukkan Bahan B. Gaul rata
3. Rehatkan selama 15 minit di dalam peti sejuk
4. Potong mengikut saiz coklat Cadbury dan susun coklat di atasnya
5. Bakar selama 15 minit dgn suhu 150 celcius. Guna api atas bawah.(@ kesesuaian oven masing.
6. Keluarkan biskut drp oven. Sapu putih telur di atasnya & letakkan coklat cadbury. Bakar selama 5 minitdengan suhu 40 celsius api bawah.
* saya guna separuh adunan utk cuba2an bimbang x jadi. Resepi sebenar blh rujuk http://
No comments:
Post a Comment