Sunday, August 10, 2014

DURIAN CREPE




Oleh: Eyna Haneyna
 
Bahan-bahan untuk kulit :
- 20gm tepung gandum
- 20gm tepung ubi
- 10gm tepung kastard
- 10gm tepung jagung
- 1 biji telur
- 1 sudu kecil minyak masak
- 1 sudu besar gula halus
- 40 ml susu cair
- 150 ml air
- pewarna kuning
- perisa durian (x masukkan pun x apa)

Cara Membuat:
- masuk semua bahan dalam mangkuk..sebatikan dengan sudu dan tapis..kalau pekat tmbh air sikit..
- ambil sesenduk kecil..tuang adunan dlm kuali yg dipegang..
- layangkan kuali agar adunan sekata..
- masak atas api kecil..
- masak hingga kering..angkat..tak perlu terbalikkan masa angkat tu

Bahan-bahan untuk filling :

- 150ML FRESH CREAM diputar hingga kental.
- isi durian..

Cara Membuat :

- letakkan fresh cream, letak isi durian ..dan letak lagi fresh cream di atasnya..
- lipat kiri ke kanan dan atas ke bawah..
- siap.

Sumber : BUKU RESEPI

No comments:

Post a Comment