Oleh: Eyna Haneyna
Bahan-bahan untuk kulit :
- 20gm tepung gandum
- 20gm tepung ubi
- 10gm tepung kastard
- 10gm tepung jagung
- 1 biji telur
- 1 sudu kecil minyak masak
- 1 sudu besar gula halus
- 40 ml susu cair
- 150 ml air
- pewarna kuning
- perisa durian (x masukkan pun x apa)
Cara Membuat:
- masuk semua bahan dalam mangkuk..sebatikan dengan sudu dan tapis..kalau pekat tmbh air sikit..
- ambil sesenduk kecil..tuang adunan dlm kuali yg dipegang..
- layangkan kuali agar adunan sekata..
- masak atas api kecil..
- masak hingga kering..angkat..tak perlu terbalikkan masa angkat tu
Bahan-bahan untuk filling :
- 150ML FRESH CREAM diputar hingga kental.
- isi durian..
Cara Membuat :
- letakkan fresh cream, letak isi durian ..dan letak lagi fresh cream di atasnya..
- lipat kiri ke kanan dan atas ke bawah..
- siap.
Sumber : BUKU RESEPI
- 20gm tepung gandum
- 20gm tepung ubi
- 10gm tepung kastard
- 10gm tepung jagung
- 1 biji telur
- 1 sudu kecil minyak masak
- 1 sudu besar gula halus
- 40 ml susu cair
- 150 ml air
- pewarna kuning
- perisa durian (x masukkan pun x apa)
Cara Membuat:
- masuk semua bahan dalam mangkuk..sebatikan dengan sudu dan tapis..kalau pekat tmbh air sikit..
- ambil sesenduk kecil..tuang adunan dlm kuali yg dipegang..
- layangkan kuali agar adunan sekata..
- masak atas api kecil..
- masak hingga kering..angkat..tak perlu terbalikkan masa angkat tu
Bahan-bahan untuk filling :
- 150ML FRESH CREAM diputar hingga kental.
- isi durian..
Cara Membuat :
- letakkan fresh cream, letak isi durian ..dan letak lagi fresh cream di atasnya..
- lipat kiri ke kanan dan atas ke bawah..
- siap.
Sumber : BUKU RESEPI
No comments:
Post a Comment