Bahan-bahan
200g tepung florenta
300g badam keping
100g kuaci hijau
300g badam keping
100g kuaci hijau
100g biji bunga matahari
10g bijan hitam
Cara
1. Satukan semua bahan. Gaul rata sehingga semua bahan bersalut sempurna.
2. Sediakan loyang 8 x 11 inci. Alas loyang dgn baking paper.
10g bijan hitam
Cara
1. Satukan semua bahan. Gaul rata sehingga semua bahan bersalut sempurna.
2. Sediakan loyang 8 x 11 inci. Alas loyang dgn baking paper.
3. Bahagikan adunan kepada 3 bahagian.
3. Tuang 1 bahagian adunan dalam loyang & ratakan sehingga nipis.
4. Bakar dalam oven selama 10 minit dengan suhu 150 C.
5. Potong kepada kepingan ikut suka sejurus dikeluarkan daripada oven.
3. Tuang 1 bahagian adunan dalam loyang & ratakan sehingga nipis.
4. Bakar dalam oven selama 10 minit dengan suhu 150 C.
5. Potong kepada kepingan ikut suka sejurus dikeluarkan daripada oven.
6. Keluarkan biskut daripada loyang. Sejukkan sebentar. Simpan dalan bekas kedap udara.
Badam keping
Kuaci hijau
Biji Bunga Matahari
Tekan
Potong sejurus keluar daripada oven
Siap
Selamat Mencuba
No comments:
Post a Comment